از عوارض خطرناک شستن مرغ خام چه می دانید؟ | تغذیه سالم

از مشکلات خطرناک شستن مرغ خام چه میدونید؟

از مشکلات خطرناک شستن مرغ خام چه میدونید؟

بر خلاف باور عادی میان افراد، شستن مرغ خام اشتباهه و نه فقط باکتریای اونو از بین نمی بره، بلکه دلیل پراکنده شدن باکتریا و سمی شدن مرغ می شه.

شستن مرغ خام، به دلیل گسترش عفونت، می تونه خطر دچار شدن به مسمومیت غذایی رو زیاد کنه. کارشناسان تأکید کردن که شستشوی مرغ قبل از پخت و پز باکتری مرگبار به نام «کمپیلوباکتر» پخش رو می کنه. این باکتری چیزای دور و بر مانند سطوح کار، لباس و لوازم پخت و پز از راه پاشیده شدن قطرات آب، آلوده می کنه.

بعضی از اشتباهی اونقدر میان افراد عادی هستن که اثبات اشتباه بودن اونا سخت می شه. یکی از این اشتباهای عادی شستن مرغ خامه؛ با انجام این کار نه فقط مرغ تمیز بلکه آلوده تر هم می شه چون شما با شستن اون باکتریا و میکروبای موجود در سطح اونو پراکنده و پخش می کنین.

بررسیا نشون میده افراد واسه نابود کردن این باکتری از روی گوشت مرغ اونو قبل از طبخ شست و شو میدن اما این کار عوضش باعث پخش شدن باکتری و انتقال اون به وسایل و سطوح آشپزخانه و مسمومیتای غذایی می شه. این در حالیه که پختن گوشت مرغ خود عامل نابود کردن این باکتریه.

علاوه بر این، شستن مرغ خام خطر سمی شدن اونو هم زیاد می کنه طوری که هرساله ۷۶ نفر بر اثر به کار گیری این مرغای عفونی شده جون خود رو از دست میدن. طبق گزارش سازمان استاندارد مواد غذایی انگلستان، شستن مرغ خام دلیل پراکنده شدن باکتری کمپیلوباکتر می شه که می تونه خیلی راحت دلیل سمی شدن غذا و دچار شدن به خیلی از بیماریای عفونی شه. شستن مرغ خام، به دلیل گسترش عفونت، می تونه خطر دچار شدن به مسمومیت غذایی رو زیاد کنه.

این باکتری معمولا در مواد غذایی خام و نپخته به خصوص گوشت و مرغ هست و بر اثر شستن و دست کشیدن بر سطح اونا بیشتر پراکنده می شه. هم اینکه پیشنهاد می شه که قسمتای زائد مرغ رو جدا بعد اونو در پایین ترین قسمت فریزر بسته بندی کنین.

حتی دست زدن به مرغ خام هم خطرناکه و باید افراد بدون این دست اون دست کردن دستای خود رو خوب بشورن.

تحقیقات جدید اخطار داده که شستن مرغ خام، به دلیل گسترش عفونت، می تونه خطر دچار شدن به مسمومیت غذایی رو زیاد کنه.

کارشناسان تأکید کردن که شستن مرغ قبل از پخت و پز باکتری مرگبار به نام «کمپیلوباکتر» پخش رو می کنه.

این باکتری از چیزای دور و بر مانند سطوح کار، لباس و لوازم پخت و پز از راه پاشیده شدن قطرات آب، آلوده می کنه.

باکتری کمپیلوباکتر، به عنوان عادی ترین نوع مسمومیت غذایی در انگلیسه که تو یه سال بر ۲۸۰ هزار نفر اثر گذاشته.

از اونجایی که این نوع باکتری نسبت به سالمونلا و باکتری ای-کولی کمتر شناخته شده، در مورد اون و علائم اون که بقیه رو تحت اثر قرار میده، مردم اطلاعات لازم ندارن.

به گفته محققان، حتی دست زدن به مرغ خام هم خطرناکه و باید افراد بدون این دست اون دست کردن دستای خود رو خوب بشورن.

آژانس استانداردهای غذایی انگلیس پیشنهاد کرد که افراد بعد از دست زدن به مرغ نپخته، دستای خود رو خوب بشورن مرغ رو خوب بپزن و از شستن اون قبل از پختن، بیخیال شن.

اگه می خواین قسمت درون روده مرغ رو تمیز کنین، دستانتون رو به طور کامل بشورید و بعد اون قسمتا رو زیر آب بگیرین و از دست کشیدن روی سطح مرغ به خاطر تمیز کردن اون جلوگیری کنین.

قبل از مصرف، مرغ رو از یخچال بیرون بیارین و در آب داغ بپزید و آب اونو بیرون بریزین و هرگونه که می خواین اونو سرو کنین.

شایع ترین علائم در آدمایی که این باکتری به بدن اونا وارد می شه دردهای شکمی، اسهال شدید و استفراغ، درد معده و گرفتگی عضلات، تب و کلا احساس ناخوشه. هرچند می تونه در کودکان و افراد بالای ۶۰ سال نتیجه های شدیدتری داشته باشه.

کودکان زیر پنج سال و افراد سن بالا، بیشتر در خطر این مریضی هستن؛ آلوده شدن افراد ممکنه فقط واسه چند روز به نظر برسه اما می تونه به مشکلات سلامتی دراز مدت منجر شه.

آژانس استانداردهای غذایی پیشنهاد کرد که افراد بعد از دست زدن به مرغ نپخته، دستای خود رو خوب بشورن مرغ رو خوب بپزن و از شستن اون قبل از پختن، بیخیال شن.

جمع آوری : iranstyle.ir

.

منبع :

Author: ماه نشان

پاسخی بگذارید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *