
عنوان پایان نامه :
چشمانداز معماری شهری و افزایش سطح سرویس معابر با اولویت توسعه و حفظ محیطزیست در هزاره سوم
یک صفحه از متن پایان نامه فقط برای نمونه :
روشهای کاهش آلودگی هوا
شاید کاهش استفاده از منابع فسیلی، یکی از روشهای کاهش آلودگی هوا باشد اما این کار عملا امکانپذیر نیست زیرا تمام امورات زندگی انسانها از خوراک تا پوشاک و از بهداشت تا آموزش وابسته به تولیدات حاصل از مواد فسیلی است پس تنها راهحل باقیمانده، همراه با کنترل مصارف سوختهای فسیلی، افزایش فضای سبز و مهمترین آنها کاشت و توسعهی جنگلهاست که علاوه بر کاهش آلودگی هوا در کاهش آلودگی آب و خاک نیز موثرند.
هوای آلوده تاثیر نامطلوبی بر سلامت عمومی و حیات افراد، جانوران، گیاهان و ساختمانها، آثار باستانی و تاسیسات شهری داشته و حتی آثار نامطلوب و مخربی بر رفتار و روان آدمی دارد.
گیاهان و مخصوصا درختان موجود یا کاشته شده( بهصورت جنگل )، علاوه بر اینکه به طور مستقیم میتوانند آلایندهها را جذب کنند، از طریق غیر مستقیم نیز با کاهش دما و در نتیجه کاهش دیاکسیدکربن که یکی از عوامل مهم در ایجاد گازهای گلخانهای و گرمایش جهانی زمین است میتوانند ارجحترین راه برای مقابله با آلودگی محیطزیست و بالاخص آلودگی هوا و تاثیرات نامطلوب آن در زندگی انسانها و محیط شهری باشند.
عمدهترین فرایندهای گازی که گیاهان میتوانند در کاهش آنها در محیط نقش داشته باشند عبارتنداز: دی اکسید کربن[1]، دی اکسید گوگرد[2]، منو اکسید کربن[3]،ازن[4] و ذرات معلق با قطر کمتراز 10 میکرون.
و گیاهان به سه روش عمده به کاهش آلودگی هوا کمک می کنند:
- جذب بوسیله برگ ها و سطح خاک
- رسوبگیری ذرات ریز و گازهای مایع در سطح برگها
- جذب گردوغبار و ذرات ریز حاصل از حرکت باد (به این دلیل حرکت باد در گیاهان آرامتر است.).